Bezglutenowe ciasteczka cytrynowe

Przepis na bezglutenowe ciasteczka cytrynowe

Składniki:

4 jaja

1 szklanka cukru lub cukru kokosowego

1 i 1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego

1/4 łyżeczki soli

1/2 szklanki roztopionego masła 

3/4 szklanki przesianej mąki kokosowej

Przygotowanie:

Wymieszaj starannie jaja, cukier, aromat cytrynowy, sól i masło. Dodaj mąkę kokosową. Odstaw ciasto na 4-5 minut, żeby zgęstniało. Nakładaj po łyżeczce ciasta na natłuszczoną blachę w 5 cm odstępach. Piecz 15 minut w temp. 190°C. Wystarczy na około 24 ciasteczka.

Źródło: "Cud Mąki Kokosowej" Bruce Fife

Sklep z mąką kokosową


Ocena: 1 głosów Aktualna ocena: 5

Komentarze / 0

Newsletter