Bio olej z czerwonej palmy
Bio olej z miąższu czerwonej palmy wyprodukowany został z miąższu owoców palmy oleistej, które zawierają bardzo dużo oleju jadalnego. Produkt jest bardzo łatwostrawny, dobrze przyswajalny, hipoalergiczny, bez glutenu i bez alergenów. Polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie.
Bio olej z miąższu czerwonej palmy bogaty jest w witaminę E, która spowalnia procesy starzenia się komórek krwi oraz mózgu ( choroba Parkinsona i Alzheimera), a także poprawia oddychanie komórek naszego organizmu, przez co umożliwia mięśniom lepszą pracę i większą wydolność. Z kolei wysoka zawartość karotenoidów w bio oleju z miąższu czerwonej palmy pozwala zachować naszej cerze blask i złocistą opaleniznę na dłużej i jednocześnie chroni przed szkodliwym promieniowaniem UV. Ubichinon, potocznie znany bardziej jako koenzym Q10 jest odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie poszczególnych narządów (serce, mózg, wątroba) dodając komórkom energii.
Jak pozostać wiecznie młodym? Z czerwoną palmą oczywiście!
Bio olej z czerwonej palmy to także bogactwo wielonienasyconych kwasów omega-3 i omega-6, bez których organizm ludzki nie może funkcjonować. Kwasy te, obniżają stężenie złego cholesterolu (LDL) i podnoszą stężenie dobrego cholesterolu (HDL). W ten sposób znacznie obniżają ryzyko wystąpienia miażdżycy tętnic oraz dolegliwości sercowych. Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła w swoich badaniach, iż stosując produkty bogate w kwasy omega-3 możemy zmniejszyć ryzyko powstania cukrzycy typu II.
Podziel się artykułem