Ryż po brazylijsku z czerwonym olejem palmowym

Drukuj
1 2 3

Ryż po brazylijsku z olejem palmowym czerwonym:

SKŁADNIKI:

2 łyżki stołowe czerwonego oleju palmowego

1 mała cebula, posiekana

1 ząbek czosnku, posiekany

2 średni pomidor, posiekany

1 szklanka ryżu

1 1/2 szklanki wody

1 łyżeczki soli

Dodatkowo można dodać posiekany szczypiorek

Podgrzej olej na patelni. Podsmażaj cebulę i czosnek, aż staną się miękkie. Dodaj ryż i smaż, mieszając, przez mniej więcej 2 minuty. Dodaj wodę i sól, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i duś około 45 minut, aż ryż będzie gotowy.

Smacznego!

Sklep z ekologicznym czerwonym olejem palmowym


Ocena: 0 głosów Aktualna ocena: 0

Komentarze / 0

Newsletter